Dag 23: Monterey – San Francisco

Vrijdag 12 augustus.

Voor het gemak eten we in het hotel, maar helaas, ze schieten hier niet zo erg op.
We rijden daarna naar de haven en parkeren bij de pier, maar we zijn natuurlijk net te laat voor de Whale Watching Tour van 10.00 uur.
We kunnen nog wel mee om 13.00 uur (tot 16.00 uur) en hoewel dat voor ons eigenlijk te laat is besluiten we het toch maar te doen.

In de tussentijd kijken we hier rond. In een kooi in de haven liggen allemaal zeeleeuwen opgepropt en op elkaar gestapeld heel veel kabaal te maken. Een heel gek gezicht.

IMG_1358 IMG_1359 IMG_1361

Ook op de boeien en vlonders etc. zie je ze overal liggen.

Tegen 1 uur melden we ons weer op de pier en krijgen we eerst wat uitleg van onze gids terwijl we uitvaren. We varen ongeveer een uur en dan stuiten we op de eerste walvissen. Je ziet telkens maar een klein stukje van zo’n dier, maar wat je wel erg goed ziet zijn de stoompluimen.
Dit zijn Humpback Whales (Bultruggen) die hier veel voorkomen.

IMG_1368 IMG_1364 IMG_1369

Ineens raakt de gids helemaal door het dolle heen, want ze heeft een Blue Whale (Blauwe Vinvis) gezien, het grootste zoogdier op aarde, die hier veel zeldzamer is. Dit dier kan heel lang onder water blijven dus we moeten wel even geduld hebben voordat hij zich weer laat zien, maar we worden beloond.
Onze gids gaat helemaal uit haar dak. Ik hoor haar nog schreeuwen: “Yes, it’s a Blue Whale, it’s a Blue Whale”.

IMG_1379Iedereen is verschrikkelijk enthousiast en we hopen hem nog een keer te zien, maar helaas.

Dan wordt het weer tijd om naar de haven terug te gaan.
Nynke zegt nog, dat het jammer is dat we geen dolfijnen gezien hebben en prompt duikt er een hele groep op naast de boot (Risso’s Dolphins). De boot wordt meteen stilgelegd zodat we ze goed kunnen bekijken en we blijven daar nog een tijdje rondvaren.

IMG_1395 IMG_1397

Dan is het echt tijd om terug te gaan en we zijn ondertussen door en door koud geworden ondanks de trui en de jas.

De namen van de vogels die we gezien hebben heeft ze ook gezegd maar als je de Nederlandse naam niet weet is het lastig ze te onthouden. Er waren in ieder geval veel Shearwaters in allerlei varianten.

Het is al bijna half vijf als we uiteindelijk Monterey uitrijden, nou ja rijden, we kunnen aanschuiven in de file en dat valt tegen want het is al laat en Alamo sluit om 19.00 uur.
Soms gaat het even wat vlotter en hopen we dat het nog gaat lukken maar eenmaal dicht bij San Francisco zitten de wegen aardig verstopt.
We hebben nu dus ook geen tijd om langs de kust nog plaatsen aan te doen zoals Santa Cruz. Dat moet dan maar een volgende(??) keer.

We rijden om 19.30 uur Bush Street in San Francisco in en gaan, tegen beter weten in, toch nog bij Alamo langs. Stel je voor dat….. maar nee. Gesloten.

Nu moeten we dus duur gaan parkeren. Balen, zeg.
We konden ons niet herinneren dat we de vorige keer bij het Marriott-hotel een parkeergarage hadden gezien, maar na wat omrijden komen we nu van een andere kant en zien dan toch de ingang van de parkeergarage.

IIMG_1398k vraag het eerst nog maar even na bij het mannetje dat daar op wacht staat.
Het blijkt dat deze parkeergarage bij het hotel alleen aan valetparking doet en dat kost dan $ 40. Oeps!
De parkeerwacht wijst mij op een andere mogelijkheid: de openbare parkeergarage in Mission Street, schuin aan de overkant ($ 20).
Nou, dan is de beslissing snel genomen!
Maar zie daar maar eens te komen. Je mag bijna nergens linksaf en het is allemaal eenrichtingsverkeer. Na heel wat ‘omzwervingen’ rijden we eindelijk de parkeergarage in.

We controleren de auto goed op achtergebleven spullen en ontdekken dan onder de passagiersstoel een lade met daarin instructieboekje, reservesleutel etc. Fijn, maar nu hebben we het niet meer nodig.
Voor de laatste keer deze vakantie gaan we inchecken in een hotel. Het is dan al bijna half negen en we hebben geen zin meer om op zoek te gaan naar een restaurant. We eten in het hotel en het smaakt voortreffelijk.

Vandaag gereden: 117 mijl = 187 km.

Kaartje

button5  button6

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s