Dag 12: Moab

Maandag 1 augustus.

Het is wat bewolkt maar wel warm (38º C) en we reserveren eerst maar eens een raft-tocht. We doen dat bij Canyon Voyages Adventures Co. omdat die iets te bieden heeft op de tijd dat het ons past, maar je kunt hier overigens te kust en te keur terecht.

We moeten ons straks om 11.30 uur melden in de sportzaak. Men checkt nog even of wij de juiste tijd hebben. Het gebeurt blijkbaar maar al te vaak dat dat niet goed gaat door het zo nu en dan reizen in verschillende tijdzones en het moeten verzetten van de horloges.
We kiezen de Moab Diner uit voor ons ontbijt en laten het ons weer lekker smaken.

Als we in de sportwinkel terugkomen, kopen we een onderwatercameraatje. Dat lijkt ons wel handig want we kunnen geen fototoestellen meenemen. Nu hebben we in ieder geval iets.

Raften1

We worden met een bus (Thelma, op de terugweg hebben we Louise) een eind stroomopwaarts van de Colorado rivier gebracht. Een schitterend gebied. We komen o.a. ook langs de Red Cliffs Lodge, een ranch die veel gebruikt is in westerns met o.a. John Wayne.

Nadat iedereen van een zwemvest is voorzien gaan we het water op.
Er zijn twee rafts en vier kayaks. Jurjen en Lucas stappen eerst allebei in een kayak terwijl Nynke en ik in een raft zitten, later wisselen we om.
Bij deze rafts zit alleen de begeleider aan de riemen, de rest van de groep zit op de rand. Heel leuk.

 Raften2 Raften3 Raften7

Het is hier niet echt wat je noemt een wildwaterrivier maar er zitten toch wel enkele leuke stroomversnellingen (rapids) in.

Raften4Om een uur of één gaan we aan land om te lunchen.
Het is ongelofelijk wat er allemaal is meegenomen aan boord.
Een complete tafel wordt neergezet met een zeer uitgebreid lunchbuffet met lekkere broodjes, salades, fruit, drinken etc.
Nat worden door het wilde water zal hier niet snel gebeuren, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat dat niet op een andere manier zou kunnen.
Op een gegeven moment beginnen een paar kayakers met de peddels op het water te slaan waarop natuurlijk een reactie volgt met behulp van de hoos-emmers uit de rafts. Het duurt niet lang of iedereen is helemaal doorweekt en het is een heerlijk watergevecht. Even overboord stappen en zwemmen is dan ook geen probleem meer.

Raften5 Raften6 Raften8

Om 16.00 uur zit de tocht er op en stappen we weer aan land,

Raften9Nadat de boten op een trailer achter de bus (Louise) zijn geladen rijden we terug naar Moab.

 

We kleden ons in het hotel snel om omdat we nog naar Arches National Park willen. Op weg daar naar toe snuffelen Nynke en ik eerst nog even in een paar leuke winkeltjes in Main Street en gaan we nog even langs de supermarkt. Dan op naar Arches.

Arches maakt deel uit van de Canyonlands Region of Southern Utah en hier vind je in de rotsen duizenden bogen en gewelven die ontstaan zijn door wind, water en extreme temperaturen.
Met de nu laag staande zon ziet alles er adembenemend mooi uit. We bekijken o.a. Courthouse Towers, Balanced Rock, de Windows Section.

IMG_0974 IMG_0981 IMG_0989 IMG_0990

Daarna rijden we door naar de parking bij het Delicate Arch Viewpoint. Vanaf de parkeerplaats wandelen we daar naar toe en de kleuren zijn fantastisch zo laat op de dag.

IMG_0993

IMG_0996

Creatieve foto van Nynke: fotograferen door de verrekijker heen.

Als we teruglopen begint het te onweren en wij verbazen ons erover, dat er nog zoveel mensen naar het Viewpoint lopen terwijl die onweersbui eraan komt. Ik vind het bijna een beetje eng.

Even later, als wij net weer in de auto zitten, worden wij getrakteerd op een enorme hoosbui en terug in Moab blijkt daar de weg ook bijna blank te staan.
Al met al is het al laat geworden zodat we maar bij de Mac gaan eten. Nou is MacDonalds sowieso niet veel bijzonders, maar dit is echt drie keer niks. Een groot restaurant, maar zeer ongezellig en er zit bijna niemand.
‘s Avonds nog maar even een wasje, anders moeten we erg veel spullen nat meenemen morgen.

Vandaag gereden: 54 mijl = 85 km.

Kaartje

button5  button6

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s