Dag 10: Bryce

Zaterdag 30 juli.

Het heeft geen zin om naar de zonsopgang in Bryce Canyon National Park te gaan kijken, want het heeft behoorlijk geregend en de lucht is helemaal grijs.
We slapen voor de verandering maar eens lekker uit en luieren op de kamer – behalve ik want ik draai een paar wasjes – en pas tegen lunchtijd komt er wat meer leven in de brouwerij.

Een lekkere uitgebreide lunch in het restaurant zal er wel in gaan en enthousiast beginnen we er aan, maar helaas, halverwege de maaltijd wordt iedereen dringend verzocht het restaurant te verlaten.
IMG_0917Er wordt ons verteld dat er chemische stoffen zijn vrijgekomen (iets met chloor uit het zwembad?) die zich via het ventilatiesysteem verspreiden.
Een aantal mensen is zelfs onwel geworden en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het hele gebouw, dat wil zeggen het hoofdgebouw met daarin het restaurant, zwembad, receptie, winkels etc. wordt ontruimd en met linten afgezet.

IMG_0916We blijven een tijdje buiten staan wachten, maar het lijkt er niet op dat we snel weer naar binnen mogen. Gelukkig liggen de hotelkamers in aparte gebouwen, verspreid over het terrein, zodat we daar nog wel in kunnen.
Maar ja, we waren aan het eten. We besluiten daarom maar om naar Bryce Lodge te rijden, in het National Park, om daar in het restaurant opnieuw aan een lunch te beginnen.

Het is er nu erg druk natuurlijk en we moeten verschrikkelijk lachen om een van de obers, door ons Flits genoemd, die echt als een idioot langs de tafeltjes rent (nergens voor nodig) en buiten adem, al hijgend en puffend, z’n werk probeert te doen. Maar aan z’n lachende gezicht te zien heeft hij er zelf ook lol in. Wát een druk mannetje.

We volgen daarna de scenic drive langs Bryce Canyon tot aan Rainbow Point dat op 2700 meter hoogte ligt. Schitterend met al die Hoodoo’s, de rood/oranje gekleurde hoge pilaren, die ontstaan zijn door erosie.

IMG_0889 IMG_0888 IMG_0892 IMG_0900

IMG_0906 IMG_0904 IMG_0907

We stoppen op veel uitzichtspunten, zoals Sunrise Point, Sunset Point, Bryce Point, Natural Bridge etc. en lopen een stukje van de Rim Trail.
Een aantal wandelpaden hier is afgesloten wegens instorting, maar wat een prachtig park is het.IMG_0898

Als we weer bij ons hotel terugkomen blijkt de boel nog steeds afgesloten te zijn.
Nu is Lucas niet zo fit dus terwijl hij lekker even op bed gaat liggen gaan de kinderen en ik kijken of het fast food restaurant wél open is, om eventueel pizza te halen vanavond.
Het is inderdaad open dus dat is een optie voor vanavond.
Er hangt hier een plakkaat met de mededeling dat vanwege het ongemak voor de gasten de rodeo vanavond gratis is.
Nou stond dit niet echt op ons verlanglijstje maar als het toch gratis is kunnen we natuurlijk best even gaan kijken. Als we het niks vinden zijn we dan ook zo weer weg.
Met z’n drietjes lopen we daar om 19.00 uur dan maar naar toe, want vanwege de bewolking heeft het ook geen zin om weer naar Bryce Canyon te rijden voor de zonsondergang.

De show begint natuurlijk met het staande aanhoren/zingen van het Amerikaanse volkslied en we vinden het al met al toch best leuk om dit een keer mee te maken. Hadden we niet verwacht.

IMG_0918 IMG_0924 IMG_0929 IMG_0932

In de loop van de avond begint het ineens weer zonnig te worden, maar dan is het al te laat om nog naar de canyon te rijden om het daar te kunnen zien. Jammer maar helaas!

Na afloop van de rodeo halen we een kingsize pizza die we op de kamer opeten.

Vandaag gereden: 46 mijl = 75 km.
Kaartje

button5  button6

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s