Dag 7: Death Valley – Las Vegas

Woensdag 27 juli.

Nynke is nog ziek en heeft geen zin in eten. Ze blijft in bed liggen terwijl wij naar het ontbijtbuffet gaan.

Lucas heeft vanmorgen vroeg al wat foto’s gemaakt want het wordt nu natuurlijk weer steeds warmer. We begonnen de dag met 39° C en het is al weer dik boven de 40° C als we om 8.50 uur vertrekken.

Sand Dunes Devils Cornfield Zoutpannen

We maken stops bij o.a. de Sand Dunes en Devils Cornfield, maar omdat er veel wegen zijn afgesloten en we een zieke in ons midden hebben, gaan we niet naar Dante’s View en Badwaters (het laagste punt van de VS op 86 mtr. onder de zeespiegel) wat we eigenlijk wel hadden willen doen.
We kijken wel bij de Furnace Creek Ranch en het visitor center daar.

Weersinformatie bij Furnace Creek Visitor Center

Bij Zabriskie Point komt zelfs Nynke de auto uit om deze prachtige natuur te bewonderen.
Het doet allemaal heel onwerkelijk aan. Het lijkt wel een schilderij.

Zabriskie Point  Zabriskie Point

Werkelijk een schitterend gebied, maar wel bloed- en bloedheet.

We vervolgen de route naar Las Vegas en zien overal onderweg huizen met veel oude troep zoals wasmachines, meubels etc. eromheen en vaak een camper ernaast geparkeerd. We verbazen ons ook over de vele ommuurde nieuwbouwwijkjes die daar vlakbij Las Vegas, en naar later blijkt ook in Palm Springs en Phoenix, in de woestijn verrijzen. Wat je maar leuk vindt in die hitte!

Als we bij het hotel aankomen is het nog even lastig om uit te vogelen hoe het parkeren in z’n werk gaat met al die verschillende bordjes van valetparking, selfparking, plekken waar je niet stil mag staan, 15 minuten parkeertijd, in- en uitstapplaatsen etc. We kiezen voor de 15-minuten optie ook al zullen we veel langer bezig zijn met inchecken vanwege de drukte.

Het is 13.15 uur als we aanschuiven in de enorm lange rij voor de incheckbalie van het Circus Circus Hotel. Wat een drukte! Maar ja, wat wil je ook, met 3770 hotelkamers.
Het valt ons op dat er eigenlijk maar twee heel lange rijen zijn tot enkele meters voor de balies. Degene die aan de beurt is kan dan naar de eerste baliemedewerker gaan die beschikbaar is. Zo krijg je in ieder geval niet het gevoel dat je altijd de verkeerde (lees: langzaamste) rij hebt gekozen en iedereen wacht netjes zijn beurt af.

Het blijkt later dat het parkeren hier bij de hotels overal gratis is en voor iedereen IMG_0851toegankelijk. We zetten de auto dus maar ergens in de parkeergarage en brengen de spullen naar onze kamer.
Deze bevindt zich op de 19e verdieping van de toren links, maar niet aan de kant van de Las Vegas Boulevard oftewel de Strip maar aan de achterkant.

Piratenschip bij Treasure Island waar 's avonds altijd een show plaatsvindtNa een verkenningsrondje door het hotel met al z’n pretparkattracties en gokzalen – je wordt helemaal gek van het gebliep en getingel – wagen we ons ook buiten op de Strip maar mensen, wat is het heet (ruim boven de 40° C).
We ervaren hier hoe prettig het is dat er op sommige plaatsen een frisse, fijne waternevel verspreid wordt. Dit zien we later deze vakantie nog meer, heerlijk. We duiken telkens ook even een hotel/casino in om verkoeling te zoeken en belanden uiteindelijk in het Venetian Hotel.

IMG_0845 Gondels bij het Venetian Venetian Hotel Zingende gondelier in het Venetian

Dit ziet er leuk uit: Venetië is prachtig nagemaakt, inclusief zingende gondeliers.

Het valt niet mee om in deze hitte hier over de Strip te wandelen. Wij hebben ons ook enigszins verkeken op de afstanden. Het Circus Circus Hotel ligt best ver van al die bekende hotels vandaan en het is gewoon veel te ver om te lopen.
Ook omdat Nynke niet fit is gaan we na het Venetian niet verder, maar weer terug naar ons hotel. De jeugd gaat dan op zoek naar het zwembad(je) en vermaakt zich daar een tijdje voordat we gaan eten in het hotel.

We willen natuurlijk ook de Strip bekijken als het donker is en omdat we vanmiddag al zo veel gelopen hebben nemen we dit keer voor het gemak de auto.

las_vegas_by_night_-_las_vegas_wallpaper___style_favor_–_photos_pictures_and

De foto hier boven is niet van ons zelf, maar het geeft een indruk van hoe Las Vegas er
‘s avonds/nachts uitziet. Op de voorgrond zie je de ‘circustent’ van ons hotel.
Het ziet er allemaal fantastisch uit en we rijden langs vele bekende hotels: Bellagio met zijn fonteinen, Paris met de Eiffeltoren, New York New York met zijn wolkenkrabbers, Treasure Island, Mirage, Ceasar’s Palace, MGM Grand, Excalibur etc.

We rijden ook nog een eindje de andere kant van de Strip op, voorbij het Circus Circus Hotel.
Overal zie je de kleine witte Wedding Chapels. Maar voor de rest vinden we het aan deze kant niet zo bijzonder.

Vandaag gereden: 146 mijl = 235 km.
Kaartje

button5  button6

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s