Dag 5: Yosemite – Mammoth Lakes

Maandag 25 juli.

Yosemite FallsWe genieten van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet in het restaurant bij de lodge en vertrekken om 9.45 uur weer naar het park.

We vermaken ons daar eerst een tijdje bij/in de Merced River, die zich door de smalle Yosemite Valley heen meandert, met prachtige hoge steile bergen om ons heen en zicht op de grote waterval (Yosemite Falls).
Het is hier adembenemend mooi.

 

Dan vinden we het zo langzamerhand wel tijd voor een hike.

Aan het begin van deze wandeling komen we langs een campground waar we overal berenkasten zien staan. Dat zijn ijzeren kasten waar elke kampeerder al zijn etenswaren in moet bewaren, echt niets mag in de auto achterblijven, zelfs geen tandpasta.
Beren kunnen zó goed ruiken en zijn zó sterk dat ze een auto kunnen openbreken.
Ja, je moet hier wel op je hoede zijn. We zien foto’s van wat er met je auto kan gebeuren als een beer daarin iets eetbaars denkt te vinden en dat is niet mis.

De wandeling leidt naar de Vernal Fall. Prachtig.

Vernal Fall

We zien tijdens deze wandeling heel veel eekhoorntjes, de Belding Ground Squirrel ofwel grijze eekhoorn, die we nu nog heel grappig en bijzonder vinden maar die overal heel veel blijkt voor te komen. Ook zien we veel schitterende blauwe vogels, de Stellers Jay ofwel Stellers gaai.

Belding's Ground Squirrel    Stellers Gaai_602x999

We lopen niet helemaal naar de bovenkant van de waterval, de jeugd is niet zo enthousiast.

Weer terug bij het beginpunt van de wandeling, nemen we de shuttlebus naar de parkeerplaats en verlaten Yosemite Valley om 14.10 uur.
We komen weer langs Al Capitan en volgen de Tioga Road verder naar het oosten.

El Capitan

De Giant Sequoias willen we ook heel graag zien, maar we vinden Mariposa Grove, waar er heel veel staan, te ver uit de route. Daarom rijden we naar Tuolumne Grove waar deze bomen ook staan, wel wat minder in aantal en wat kleiner, maar het is toch erg indrukwekkend om ze te zien, die heel hoge oude bomen waar je soms zelfs doorheen kunt lopen.

Je kunt er zelfs doorheen     Giant Sequoia's in Tuolumne Grove

Olmsted Point     Olmsted Point    Tenaya Lake

In de loop van de middag vervolgen we onze route via de Tioga Road. Bij het Olmsted Point kun je goed zien hoe de gletsjers dit landschap gevormd hebben. Nynke kan het natuurlijk niet laten om toch even met haar voeten in het ijskoude water van het Tenaya Lake te gaan staan, omringd door de prachtige hoge bergen van de Sierra Nevada.

We bezoeken het visitor center bij Tuolumne Meadows: een grote groene vlakte (moeras). Gelegen op ruim 2500 meter hoogte is dit het hoogst gelegen moeras van de Sierra Nevada.

Tioga Pass         Tioga Pass

Via de Tioga Pas, met ruim 3000 meter de hoogste pas van Californië, verlaten we Yosemite National Park weer. Wij kunnen gelukkig de route over de pas heen nemen, een groot deel van het jaar is hij namelijk gesloten. Dit jaar is hij bijvoorbeeld pas op 24 juni open gegaan en dat is vrij laat in het seizoen.

We besluiten wegens tijdgebrek het spookstadje Bodie maar te laten voor wat het is en meteen door te rijden naar Mono Lake, dat met zijn 700.000 jaar één van de oudste meren ter wereld is.
Hier maken we een wandeling in Tufa State Reserve, waar allemaal witte grillig gevormde torentjes van tufsteen oprijzen, ontstaan door de verdamping van het zeer mineraalrijke water van het meer. Het water is super zout en stroperig.
Heel apart zijn de enorme zwermen vliegjes die vlak boven of op het water zitten. Zodra je ze nadert vliegt de hele wolk op. Het zijn alkali-vliegen, de enige soort die in dit heel zoute milieu kan leven.

Tufa State Preserve          Mono Lake

Alpenhof Lodge in Mammoth LakesAls de zon achter de bergen verdwijnt rijden we door naar Mammoth Lakes waar we een kamer hebben gereserveerd in de Alpenhof Lodge. Zoals die naam al doet vermoeden zitten wij hier in een erg Zwitsers aandoend ski-dorpje.
Het is al 20.15 uur als we aankomen, zodat we snel een restaurant moeten zoeken.
Om de hoek bij het hotel vinden we er één en daar babbelen we gezellig met onze “waitress for today”.
We doen haar versteld staan door alles wat we besteld hebben ook echt op te eten, terwijl zij ons gewaarschuwd had dat de porties héél erg groot zijn en meestal door twee mensen worden gedeeld.

Vandaag gereden: 134 mijl = 215 km.
Kaartje

button5    button6

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s