Dag 3: San Francisco

Zaterdag 23 juli.

Dit keer ontbijten we in ons hotel. Heerlijk.
French Toast, een soort wentelteefjes, en in plaats van een grote strooppot op tafel krijgen we allemaal twee kleine flesjes.

We nemen daarna de tram naar Pier 41 want vandaag staat Alcatraz op ons programma.

Alcatraz

Via internet hebben we dit thuis al geboekt zodat we hier niet in de rij hoeven te staan. Dit is trouwens maar goed ook, want er zijn geen kaartjes meer verkrijgbaar en de standby-rij is gigantisch.
Wij hoeven nu alleen maar onze creditcard door een automaat te halen en kijk aan: de tickets worden geprint.
We hebben nu nog tijd om Pier 39 te bekijken met al z’n winkeltjes, eettentjes, artiesten en ander vermaak en om 10.45 uur vertrekken we dan eindelijk met de boot van de Blue and Gold Fleet naar Alcatraz oftewel The Rock, de sinds 1963 gesloten gevangenis op de rots in de baai.

IMG_0683 (1)Na ongeveer tien minuten varen komen we aan op Alcatraz en mogen eerst luisteren naar een praatje van een parkranger. Daarna kunnen we onze eigen gang gaan.
Door middel van de audiotour krijgen we veel interessante verhalen te horen in het cellencomplex, verteld door ex-gevangenen en bewakers.
Het is voorzien van de nodige toepasselijke geluiden, zoals het ratelen van open of dicht gaande celdeuren, geschreeuw etc. dus soms lijkt het bijna of je door een volle cellengang loopt.
Het is allemaal heel indrukwekkend.

Een cel in Alcatraz De cel vanwaaruit de beroemde ontsnapping heeft plaatsgevonden De eetzaal Cellenblok

Na deze audiotour van ongeveer 45 minuten kijken we nog een tijdje rond, zowel binnen als buiten. Het is heerlijk om hier rustig op een bankje te zitten en te genieten van het prachtige uitzicht op de stad.

IMG_0699 (1) Golden Gate Bridge vanaf Alcatraz Bay Bridge vanaf Alcatraz IMG_0694 (1)

We weten ons uiteindelijk toch los te rukken van al dit moois en nemen om 13.15 uur de boot terug.

Ons volgende plan is fietsen te huren, maar omdat het zaterdag is en erg mooi weer, hebben de verhuurders aan de kade niets meer staan. Toen we vanmorgen langs liepen en vroegen of we al moesten reserveren, werd ons verzekerd dat dat niet nodig was. Hadden we het toen tóch maar wel gedaan…….
Er zit niets anders op dan een wandelingetje te maken naar Blazing Saddles in Columbus Street maar ook daar staat slechts één fiets. Terwijl wij nog staan te overleggen worden er net twee fietsen teruggebracht. Daarop gaat een medewerker weg en komt even later terug met nóg een fiets – wat een service! – zodat we toch met ons viertjes op pad kunnen gaan.
Jurjen en Nynke zijn verplicht een helm op te zetten, wij niet.
We vinden al snel het fietspad langs het water naar de Golden Gate Bridge.
Omdat het niet meer zo vroeg is maar wel heel erg warm, zullen we wel niet zo heel ver komen vandaag, maar we zien het wel.

Druk fietsverkeer op de Golden Gate Bridge

Op zaterdag moeten fietsers het fietspad aan de linker kant van de brug nemen en dat is wel lekker, want daar heb je geen last van voetgangers.

Op de ongeveer 3 km lange brug is het heerlijk fietsen met een lekker windje in je gezicht, maar eenmaal aan de overkant merken we weer hoe warm het is. Gelukkig gaat de weg richting Sauselito alleen maar naar beneden, dus lekker veel wind in de haren.
Bij de eerste de beste winkel kopen we o.a. druiven die we op een bankje aan het water opeten, terwijl we een heel mooi uitzicht hebben op de stad aan de overkant van het water. Prachtig.

Aan de overkant van de baai De ferry terug naar San Francisco

In Sauselito, een toeristisch gezellig druk artistiek plaatsje, fietsen we wat rond.
Het schijnt dat hier heel veel min of meer bijzondere woonboten liggen maar wij gaan er niet naar op zoek. We willen namelijk de veerboot niet missen.
Voor de rest is het niet echt bijzonder en om 17.40 uur nemen we de boot terug naar SF. Omdat dit tochtje ongeveer een uur zal duren, vinden we het nog spannend of we op tijd bij Blazing Saddles terug zullen zijn.Fishermans Wharf
Als we het niet halen zou dat nog geen ramp zijn, want na sluitingstijd kun je een telefoonnummer bellen en de fiets dan ergens anders terugbrengen, maar toch…..
En het lukt. Klokslag 19.00 uur zijn we er en met de coupon uit de Bay City Guide krijgen we nog een aardige korting.

Zeeleeuwen op de pontons bij Fisherma's WharfWe lopen weer terug naar Fisherman’s Wharf en gaan daar eten bij Swiss Louis, een visrestaurant op Pier 39. Daar hebben we zicht op de zeeleeuwen die op de pontons in de haven liggen maar het zijn er niet zo veel vandaag.

 

button5   button6

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s