Dag 2: San Francisco

Vrijdag 22 juli.

We hebben in de Lonely Planet het adres van Sears Fine Foods gevonden in Powell Street, vlakbij Union Square, en het lijkt ons leuk om daar te ontbijten. Het is op loopafstand van ons hotel en we zien al snel dat we bepaald niet de enigen zijn.
We moeten op straat in de rij aanschuiven en maken hier kennis met het Amerikaanse systeem van “Please-wait-to-be-seated”, maar het is de moeite van het wachten waard want het is een heel leuke tent en het eten is heerlijk.
Dit is onze eerste ontbijt op z’n Amerikaans met waffles, pancakes, scrambled eggs, toast, refills van koffie etc.

Lucas heeft ook een Belgium Waffle Belgium Waffle Short stack IMG_0627 Het valt ons op dat je op straat zoveel mensen ziet lopen met een grote beker koffie (Starbucks natuurlijk) in hun hand en ondertussen etend. Voor ons Nederlanders is dat een vrij ongebruikelijk straatbeeld, wij zijn toch meer gewend om thuis te ontbijten.

Dit is trouwens een redelijk chique buurt. Union Square is een aaneenschakeling van zaken van dure modemerken. Ook de warenhuizen Macy’s en Nordstrom zijn in deze wijk te vinden. Verder vinden wij dit plein niet echt bijzonder.
We gaan daarna op zoek naar Circuit City op Van Ness Avenue omdat Jurjen wil kijken of hij hier goedkopere spelletjes voor zijn Nintendo DS kan kopen en deze winkel was ons getipt. Maar het lukt niet echt dus we gaan maar weer verder, met het openbaar vervoer naar Alamo Square met z’n schitterende Victoriaanse huizen, oftewel de Painted Ladies.


IMG_0638 De Victoriaanse huizen op Alamo Square

Er zijn hier heel wat mensen met honden aan het wandelen/spelen en één hond komt gezellig tussen ons in zitten.

Daarna nemen we de bus naar de Golden Gate Bridge en we vinden het geweldig om dit beroemde en imposante bouwwerk nu met eigen ogen te kunnen zien. We bekijken hem eerst van een afstand en daar willen we het natuurlijk niet bij laten dus even later wandelen we dan ook óp de brug en lopen door tot aan de eerste pijler. Wat een mooi uitzicht over de stad en de baai hebben we hier.

img_0640.jpg     Lombard Street

Als we hier uitgekeken zijn, nou ja, uitgekeken……. je raakt hier eigenlijk nooit uitgekeken, is ons volgende doel Lombardstreet, het steilste bochtigste straatje ter wereld. We lopen van boven naar beneden en moeten lachen om de vele cabrio’s die hier rijden: camera boven de auto uit en filmen maar.

Hierna wandelen we verder naar Chinatown, dit is van alle Chinese gemeenschappen buiten China de op één na grootste. Een leuke kleurrijke wijk.

Een kleurige wijk         De toegangspoort van Chinatown

De hele dag is het al erg warm en zonnig zodat we dan ook enigszins verbranden.

Het avondeten nuttigen we bij de Macaroni Express (ook uit de Lonely Planet) in North Beach (Little Italy), vlakbij het hotel, maar dit restaurant zullen we niet snel iemand aanraden.
Om half tien/tien uur kunnen we onze ogen niet meer open houden, dus maar lekker slapen.

button5   button6

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s