Dag 20: Los Angeles

Dinsdag 9 augustus.

Weer prachtig zonnig weer en we ontbijten bij Panini, een leuk tentje beneden bij ons hotel. Ze hebben heerlijke ontbijtgerechten.

IMG_1225Vandaag gaan we naar dat andere grote park: Universal Studios, hier in Hollywood. We zijn er snel en kiezen voor het goedkope parkeertarief ($ 10).
Vanuit de parkeergarage (Jurassic Parking) loop je zo via een leuke City Walk naar de ingang van het park. Het is niet ver en we vragen ons af wat het voordeel zou zijn geweest van de Prefered Parking ($ 15). Het kan volgens ons niet veel beter zijn dan dit.
We hebben via Internet al kaartjes gekocht en hoeven nu niet in de rij te staan. Handig toch allemaal hier.
Het is een geweldig park en het ziet er heel leuk uit allemaal, bovendien is het hier rustiger en kleiner dan Disney.

Een van de eerste figuren die we zien is Donkey uit Shrek, die heel komisch en gevat reageert op wat er om hem heen gebeurt. “Hey, you wanna take a picture? Say Cheese”

 IMG_1227 IMG_1269 IMG_1273 IMG_1272

Het park bestaat uit een Upper Lot en een Lower Lot, die door middel van grote overdekte roltrappen met elkaar zijn verbonden.
Wij gaan al vrij snel naar de Lower Lot waar Jurjen en Nynke als eerste in de achtbaan gaan, Revenge of the Mummy, want een achtbaan moest en zou vandaag natuurlijk lukken.
Ze vinden hem ontzettend leuk.

We bezoeken veel attracties o.a. een Special Effects show, Shrek 4D, Backdraft (lekker warm met al dat vuur), Back to the Future the Ride en wat super leuk is: Jurassic Park, een soort “Splash” met een lange tocht langs allerlei dinosaurussen, leuke verrassingseffecten etc die eindigt met wat bijna lijkt op een vrije val.
Heel leuk vinden we ook de Studio Tour waarbij we in een soort treintje langs allerlei studio’s rijden en zo een kijkje achter de schermen van de filmindustrie kunnen nemen.
Je ziet natuurlijk vooral veel ‘straatjes’ met alleen gevels. Grappig.

IMG_1231-1 IMG_1239 IMG_1240

We zien ook heel veel decors, zoals de set uit War of the Worlds met het neergestorte vliegtuig, we maken een aardbeving in een metrostation mee, een overstroming, zien de haai uit Jaws, en echte opname-actie op de set van de TV-serie Desperate House Wives.

IMG_1235 IMG_1237-1

Eerst nog niks aan de hand, dan ineens een overstroming.

 

IMG_1266 IMG_1267 IMG_1247-1 IMG_1260

Daarna doen we aan aantal attracties nog maar een keer, want we hoeven niet lang te wachten. Als laatste wonen we een spectaculaire show bij in Water World waar we door en door nat worden.

IMG_1276

En dan is het sluitingstijd. We willen nog wel wat eten en doen dat op de City Walk bij het Hard Rock Cafe. Hier is het erg druk maar er hangt een heel gezellig sfeertje.
Zo nu en dan moeten we met z’n allen Happy Birthday zingen als een jarige weer eens wordt verwend met een lekker toetje.
Zo ‘s avonds laat drogen onze kleren natuurlijk niet meer zo snel zodat ik – van ons allen het blootst gekleed – het aardig koud begin te krijgen.
Volgens mij staat de airco ook wel erg koud afgesteld. Wat een heerlijk vooruitzicht dat er straks in de auto warme truien liggen.

Om 23.00 uur zijn we weer in ons hotel.

Vandaag gereden: 12 mijl = 20 km.

Kaartje

 

button5  button6

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s