Dag 19: Palm Springs – Los Angeles

Maandag 8 augustus.

Het is bewolkt maar wel warm.
Na het ontbijt stappen we weer in de auto en gaan op weg naar Los Angeles. Het is niet echt een boeiende rit. Wel zien we heel veel windmolenparken, maar het gebied is erg saai.

Om 12.00 uur staan we op de parkeerplaats bij Disney in Anaheim en in Downtown Disney kopen we combikaartjes voor de twee parken: Disney’s California Adventure Park en Disneyland.
Als eerste gaan we naar Adventure Park, het kleinste, dat gebaseerd is op de Highlights van Californië.

Golden Gate Bridge bij de ingang van Adventure Park

De jeugd wil natuurlijk graag in de California Screamin’, de achtbaan, maar die is helaas buiten gebruik. Disney1
Ik lees later dat er op 29 juli in deze achtbaan twee wagentjes op elkaar zijn gebotst en daar zal het dus wel mee te maken hebben.

Maar er zijn nog heel wat andere leuke attracties, bijvoorbeeld Soarin’ Over California, en die vinden we echt geweldig. Als de IMAX-film begint worden de drie rijen banken ‘opgetild’ en komen boven elkaar te hangen. Je voeten bungelen naar beneden en ondertussen is het net of je in een vliegtuigje boven Califiornië zweeft. Met de nodige geur- en windeffecten erbij en de film zo ongeveer om je heen, is dit echt een geweldige ervaring.
De Maliboomer is iets waar alleen Jurjen en Nynke in gaan. Je wordt langs een toren omhooggetrokken en valt daarna met een rotgang in één klap naar beneden. Ik moet er niet aan denken……..

IMG_1200 Vanuit het Sun Wheel

Het reuzenrad, Sun Wheel, met zijn bewegende gondels is ook heel apart en natuurlijk de Grizzly River Run. Super! Deze lijkt op de Piranha in de Efteling maar is nog veel leuker.
Nynke is na deze tocht meteen drijfnat.

In de loop van de middag zijn we hier wel uitgekeken en nadat we een stempel op onze hand hebben gekregen verlaten we dit park en steken over naar grote broer Disneyland. Wat een drukte hier.
Ons eerste doel is natuurlijk de Space Mountain, maar ook die is momenteel even buiten gebruik. Alweer een teleurstelling dus. We doen een aantal andere attracties en zien de parade langskomen.

IMG_1206 Simba en Nala

Dan proberen we nog eens de Space Mountain. Hij is wel weer in werking, maar nu is er een wachttijd van dik twee uur en dat is ons wat te gortig.

Als het al donker wordt gaan we weer naar het Adventure Park. Nynke wil graag in de Tower of Terror, maar daar zijn we nu te laat voor.
Het zit wel lekker mee, maar niet heus.
Maar waar we wel nog in kunnen is de Grizzly River Run, in donker nu en dat is super leuk.
Terwijl Nynke de eerste keer helemaal doorweekt was, is nu Jurjen de klos.

Na ook nog vanuit dit park het vuurwerk in Disneyland gezien te hebben vinden we het welletjes. We moeten namelijk ook nog naar ons hotel in West Hollywood en dat is nog ongeveer een uur rijden.

In Downtown Disney kopen we pizzapunten bij Naples Ristorante e Pizzaria, want we lusten eigenlijk nog wel een hapje, en laten dan het park weer achter ons.

En druk dat het is op de weg….. met z’n zessen of zevenen naast elkaar en maar scheuren. Maar we rijden gelukkig wel in één keer goed.
Om 23.30 uur zijn we er eindelijk, Ramada Plaza Hotel aan de Santa Monica Boulevard.
En dan moet je nog snappen hoe het zit met parkeren. Hier moeten we voor het parkeren betalen ($ 25), maar voor de hotelgasten wordt er dan wel weer gratis aan valetparking gedaan. Maar nu even niet, want die verdieping in de garage is vol. We moeten zelf de auto parkeren en wel op een plek, waar het volgens ons niet eens mag, maar ja, als de parkeerwacht het zegt…

We hebben hier een suite, dus een slaap- en een zitkamer met een kitchenette. Het ziet er allemaal wel leuk uit, maar bij een betere inspectie blijkt dat een opknapbeurtje geen overbodige luxe zou zijn.

Vandaag gereden: 124 mijl = 199 km.

Kaartje

 

button5  button6

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s