Dag 18: Phoenix – Palm Springs

Zondag 7 augustus.

Lucas en ik beginnen de dag in alle vroegte met een lekkere frisse duik en het is heerlijk rustig in het zwembad. Er zijn trouwens so wie so maar weinig gasten in het hotel.
Ook de jeugd zwemt daarna nog een tijdje.

IMG_1172 IMG_1173 IMG_1174

We hebben hier tot 12.00 uur de tijd om uit te checken dus we doen lekker rustig aan, met ‘s morgens vroeg al 32°.

We vertrekken om 11.40 uur en zoeken eerst een eettentje. We vinden een leuke: U.S.EGG en zoals wel vaker: heel druk, dus de naam opgeven en wachten. Maar je mag ondertussen wel een kopje koffie pakken terwijl er een verfrissende nevel verspreid wordt over het terras.

Het gebied waar we vervolgens doorheen rijden is erg saai: woestijn met veel cactussen. Dus karren maar over die Interstate 10 met 65 mph.

Het valt ons wel op dat met name vrachtauto’s, meestal van die prachtige imposante bakbeesten, toch wel aardig hard rijden en dat er langs de weg heel veel kapotte banden liggen.

We realiseren ons ineens dat we nog geen Saguaro cactus op de foto hebben en we zien er al steeds minder. Uiteindelijk stoppen we op een parkeerplaats – heel dapper, in die hitte – en gaan op zoek naar een fotogenieke cactus. Ik ga er naast staan en pas dan valt het op hoe enorm groot zo’n ding is.

IMG_1186 Een Saguaro Cactus (en ik): groot zijn ze van zo dichtbij IMG_1192

Op die parkeerplaats staat ook een rijtje vrachtwagens geparkeerd, van die mooie grote gevaartes. Kunnen we die gelijk op de foto zetten.

IMG_1193 prisoner  Oké, zullen we niet doen.

Alweer maken we onderweg een hoosbui mee, in de buurt van Quartzsite. We kunnen bijna niet meer rijden, zo slecht is het zicht.
In dit plaatsje wonen ‘s zomers 2300 mensen, maar in de winter komt men met enorme RV’s (Recreational Vehicle) van heinde en ver naar de RV-parken en worden het er wel een miljoen!

Het plan is om Joshua Tree National Park, waar we toch aan de zuidkant langs komen, te bezoeken dus we slaan om 17.30 uur de Cottonwood Springs Road in.
Hoewel aan het begin van de toegangsweg een bordje staat met ‘Road Closed Ahead’, rijden we toch door, want je weet maar nooit hoe ver je kunt komen.
Maar helaas, we kunnen tot het visitor center doorrijden en daarna is de weg echt afgesloten wegens schade door recente overstromingen. We wandelen een eindje over die voor het verkeer afgesloten weg, maar veel bijzonders is daar nog niet te zien. We pakken dus maar een parkkrantje mee en rijden terug naar de snelweg.

IMG_1196-1 IMG_1195

Als we om 19.15 uur bij Holiday Inn Express in Palm Springs aankomen blijkt het hotel een grote opknapbeurt te krijgen. Ja, dat doe je natuurlijk als het rustig is in het laagseizoen.
Het eerste wat we doen is zwemmen, want het is ook hier weer bloedheet. Er zijn weinig gasten dus we hebben alle ruimte in het heerlijke zwembad, maar helaas veel last van kleine vliegjes.

IMG_1198

Om te eten rijden we de Date Palm Avenue af op zoek naar een restaurant.
Palm Springs ziet er echt uit als een oase met z’n vele palmbomen.
En wat wordt het? Voor het eerst eten we bij de Taco Bell, een soort Mc Donalds maar dan met Mexicaans eten. Lekker.

Nynke en ik vermaken ons ‘s avonds een tijdje in de fitness zaal en ik doe nog een klein wasje. Zelfs dat is hier goedkoper.

Vandaag gereden: 292 mijl = 467 km.

Kaartje

button5  button6

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s