Rondreis in het Zuid Westen van de Verenigde Staten, 21 juli t/m 14 augustus 2005

Wij, Lucas en Gerda met zoon Jurjen (17) en dochter Nynke (15), hebben dit jaar een rondreis gemaakt door het Zuidwesten van de Verenigde Staten en dat was voor het eerst een grote verre reis, dus voor ons best bijzonder.

Bij de voorbereiding hebben we, naast veel brochures en reisgidsen, ook veel reisverslagen gelezen en daaruit veel leuke tips gehaald. Dus misschien kan dit verslag voor anderen ook nog van nut zijn.

Ook deze site over Amerika heb ik vaak bezocht en met name het forum hiervan was een grote bron van informatie. Je kunt er al je vragen stellen en krijgt dan veel leuke reacties en uitgebreid antwoord van Amerika fanaten.
Aan de hand van al deze informatie hebben wij een reis samengesteld en in januari 2005 alles geboekt.
We hebben drie reisgidsen aangeschaft en gebruikt bij de voorbereidingen en ook tijdens de reis: Californië en Zuidwest-USA van Lannoo, California van Lonely Planet en Zuidwest USA van Trotter.

lannoo      Lonely-Planet-California-6E     trotter4

In die van Lannoo (Californië en Zuidwest USA) die we uit de bieb hadden, staat zo ongeveer de gehele route zoals wij die wilden gaan doen – hoezo standaard! – maar helaas, het boek bleek in herdruk te zijn en nergens meer te krijgen. Gelukkig kwam net twee dagen voor ons vertrek de nieuwste druk uit en konden we hem toch nog meenemen op onze reis.

Wij hebben deze reis gemaakt van 21 juli t/m 14 augustus 2005 en hebben de auto en de hotels/lodges van te voren geboekt. We moesten tijdens de vakantie een paar keer onze horloges verzetten, want we reisden in verschillende tijdzones (Pacific time, Mountain time). Men kent er ook Daylight Saving Time, zomertijd dus, maar Arizona doet daar niet aan mee. Om het nog ingewikkelder te maken: de Navajo Indianen weer wel.
Lekker lastig en dus goed opletten als je ergens op een bepaalde tijd moet zijn. Dit kaartje maakt het hopelijk wat duidelijker.

Via internet hebben we thuis van te voren al ingecheckt en onze stoelen vinden we prima, op Seatguru even bekeken: drie plaatsen naast elkaar in de linker rij en één plaats aan de andere kant van het gangpad. Veel leesplezier.

button7

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s